ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

Сьогодні під головуванням заступниці голови Калуської районної державної адміністрації Ярослави Гасяк відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Калуській районній державній адміністрації – Калуській районній військовій адміністрації.

Координаційний центр, який створено розпорядженням голови районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації, є консультативно-дорадчим органом і його діяльність спрямована на підтримку та координацію надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.
До складу Координаційного центру ввійшли керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, зокрема з питань соціального захисту населення, соціально-економічного розвитку території, Калуської філії обласного центру зайнятості, Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також представники громадських організацій, що залучають до своєї діяльності волонтерів.
Заступник голови райдержадміністрації Ярослава Гасяк розповіла про завдання та напрямки роботи Координаційного центру підтримки цивільного населення при Калуській районній державній (військовій) адміністрації.
Під час засідання присутні розглянули питання про взаємодію з органами місцевого самоврядування району в частині проведення перевірок відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб», а також щодо взаємодії з органами місцевого самоврядування в частині виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 261 «Про затвердження Порядку та умов надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану».
Йшлося також на засіданні Координаційного центру про програми щодо сприяння працевлаштуванню та започаткуванню власної справи внутрішньо переміщеними особами, які реалізуються громадськими організаціями та благодійними фондами.
«Діяльність Координаційного центру спрямована на розв'язання питань соціального захисту, сприяння зайнятості постраждалого населення, надання медичної та правової допомоги. Тому важливо у спільній роботі для вирішення проблемних питань консолідувати зусилля із територіальними громадами, міжнародними організаціями та благодійними фондами. А ветеранська політика – є пріоритетом у нашій роботі», – зазначила Ярослава Гасяк.

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

Джерело