Коростенське районне управління головного управління Держпродспоживслужби інформує

Коростенське районне управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що з 30 квітня 2024 року розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Коростенське районне управління головного управління Держпродспоживслужби  інформує

Цьогоріч, враховуючи запроваджений в країні воєнний стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину. Загалом під обробку підлягає 1032, 01 км² території Коростенського району, на якій буде використано 84,195 тис. доз вакцини (на 1 км² 25 доз).

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Звертаємось  до жителів району з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів,-  якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме. 

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області з подальшим здійсненням контролю за ефективністю імунізації.

Начальник Коростенського районного управління

ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області

Наталія ВАСЬКІВСЬКА

Джерело