Відбулась нарада щодо стану справ з розмінування територій Донеччини

Сьогодні за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка відбулась онлайн-нарада з проведення заходів з розмінування територій Донецької області в березні та квітні 2024 року. Участь в якій взяв голова Краматорської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков. 

Під час зустрічі говорили про стан справ з розмінування територій Донеччини піротехнічними підрозділами ГУ ДСНС України в Донецькій області на дійсний час, проблемні питання, обстеження земель сільськогосподарського призначення, виконання заходів з гуманітарного розмінування територій Донецької області у березні-квітні 2024 року, а також визначення місць знищення вибухонебезпечних предметів у межах територіальної громади. 

За словами заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка, станом на сьогодні вся територія Донецької області, яка підконтрольна українській владі, є потенційно небезпечною та підлягає обстеженню на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів.

За інформацією ГУ ДСНС України у Донецькій області, станом на 20.04.2024 року обстежено територію на наявність вибухонебезпечних предметів та розміновано територію площею 8231 га, виявлено та знищено 133 484 одиниці ВНП.

Роботи з очищення (розмінування) територій області виконують 20 піротехнічних підрозділів, з них 6 підрозділів від Головного управління ДСНС України у Донецькій області та 14 приданих підрозділів ДСНС України.

З березня 2024 року роботи з гуманітарного розмінування деокупованих територій Донецької області розпочали 3 недержавних оператори з протимінної діяльності – представництво «HALO TRUST» в Україні, благодійна  організація «Благодійний фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні», товариство з обмеженою відповідальністю «Демінінг Солюшнс», які діють на підставі розпорядження начальника центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту.

За інформацією Донецька обласна державна адміністрація

Відбулась нарада щодо стану справ з розмінування територій Донеччини
Відбулась нарада щодо стану справ з розмінування територій Донеччини

« повернутися

Джерело