Підсумки тижня від голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна

Доброго дня!

Оперативна ситуація на Донеччині складна, проте контрольована.

Ворог продовжує обстріли житлових кварталів та цивільної інфраструктури.

На цьому тижні під постійним вогнем Селидове, Українськ, Гірник, Часів Яр, Красногорівка, Покровськ, Удачне, Сіверськ, Костянтинівська, Лиманська, Очеретинська та Вугледарська громади. Окупанти застосовують всі види озброєння. На цьому тижні гатили зі ствольної артилерії, РСЗВ, скидали керовані авіаційні бомби.

Наприкінці минулого тижня мав честь зустріти на Донеччині Президента України Володимира Зеленського. Доповів про ситуацію в регіоні та основні напрямки роботи.

Верховний Головнокомандувач особисто ознайомився з будівництвом фортифікаційних споруд — оглянув вогневі споруди, захисні залізобетонні конструкції, траншеї, спостережний пункт та невибухові загородження.

Робота в цьому напрямку не припиняється ні на день – вже облаштовано понад 500 ВОПів, будуються протитанкові рови та інші необхідні конструкції. Загалом на оборону регіону області спрямували 1,6 мільярди гривень.

Продовжуємо обов’язкову евакуацію з області, також вивозимо родини з дітьми, допомагаємо виїхати маломобільним людям.

З 2 травня 2024 року розпочинається безкоштовна евакуація до територіальних громад Волинської області.

Вкотре наголошую на необхідності виїхати у більш безпечні регіони. Будьте відповідальними, бережіть себе та свої рідних.

Продовжуємо співпрацю з міжнародними організаціями, щоб відновити життя у деокупованих громадах.

Так, на Лиманщині працюють модульні медичні пункти, завдяки яким люди навіть у віддалених селах можуть звернутись до лікаря за допомогою та консультацією, безкоштовно отримати базові медикаменти. Такий проєкт став можливим завдяки співпраці з незалежною міжнародною медичною гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів».

На цьому тижні вивчали пропозицію Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проведення аудиту системи водопостачання північної частини області.

Зараз працюємо над пропозиціями, що забезпечать стабільне водопостачання до міст та селищ, які отримують воду з Другого Донецького Водоводу та Каналу Сіверський Донець – Донбас.

Щиро вдячний всім нашим партнерам за постійну підтримку та допомогу жителям регіону!

Працюємо далі заради Перемоги!

Джерело