Старший солдат Олександр – чи не наймолодший військовослужбовець одного з підрозділів ТрО за віком, та не за терміном служби

Старший солдат Олександр - чи не наймолодший військовослужбовець одного з підрозділів ТрО за віком, та не за терміном служби

Старший солдат Олександр – чи не наймолодший військовослужбовець одного з підрозділів ТрО за віком, та не за терміном служби. Зі своїх 23 років вже три з половиною віддав ЗСУ.

Сашко народився у м. Арциз на Одещині, звідки й узявся позивний – «Харциз». Втім, розбишацьких рис у його натурі не помітно: завжди чемний, відповідальний та доброзичливий.

Коли настав час обирати місце навчання, подався аж у Львів, де став студентом Національного університету ім. Франка, Вивчав прикладну математику, але через рік взяв академвідпустку та пішов на строкову службу.

Демобілізувавшись у грудні 2021-го, Сашко збирався відновити навчання у виші, але натомість через три місяці добровольцем пішов на війну.

На посаді стрільця пробув кілька місяців: його відповідальність та методичність помітили, тож «Харциз» став діловодом речової служби, забезпечення спорядженням, особистими засобами захисту, іншим речовим майном вимагають від молодого бійця ретельності, суворого контролю та зосередженості. Коли ж видається вільний час, переважно вночі, Саша самотужки опановує сферу розробки веб-сайтів.

«Бажаю усім побратимам якомога швидше повернутися з перемогою зі щитом, а не на щиті. Мрію нарешті одружитися й відправитися у весільну подорож до Європи. Але доти усім нам треба набратися терпіння, мужності та сумлінно робити все можливе, аби прискорити перемогу».

Херсонський обласний ТЦК та СП

Джерело