✔️У Чернівцях відбулося 27-ме засідання Змішаної українсько-румунської прикордонної комісії

✔️У Чернівцях відбулося 27-ме засідання Змішаної українсько-румунської прикордонної комісії, яка розглядала питання, пов’язані з прикордонним режимом та забезпечення дотримання умов Договору між Україною та Румунією про режим українсько-румунського державного кордону.

✔️На Буковині на пункті пропуску з Молдовою «Росошани – Бричень» запрацювала послуга єЧерга для автобусів. Відтак водії, які планують перетнути кордон на території Чернівецької області, можуть заздалегідь обирати зручний час для проїзду в Республіку Молдова.

✔️Запрацював мобільний Центр життєстійкості. Проєкт реалізовує Благодійний фонд «Рокада», метою якого є зниження загального рівня стресу і тривожності, формування навичок першої психологічної допомоги близьким, навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації ВПО, цивільного населення, яке постраждало від війни.

✔️У Чернівцях стартувала акція «Стійкість молоді-сила нації», яка є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою першою леді України Оленою Зеленською.

✔️У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відтепер є Діджитал-хаб та лабораторія штучного інтелекту. Його створили для обговорення освітніх проблем, професійного розвитку та обміну досвідом.

✔️До Всесвітнього тижня імунізації, за участі Благодійного фонду «Рокада», організовано День ментального здоровʼя, під час якого всі охочі змогли отримати консультацію психолога та навчитися навичкам домедичної допомоги.

✔️Проведено навчання-тренінг «Медіація як соціальна послуга» для фахівців соціальної роботи. Ініціатива реалізується українською Гельсінською спілкою з прав людини у межах діяльності Національної платформи стійкості та згуртованості у партнерстві з експертами Спільноти практиків діалогу України.

✔️Згідно з даними Асоціації інтервенційних кардіологів України, за підсумками 2023 року Чернівецький обласний кардіоцентр посів перше місце в Україні за кількістю проведених первинних коронарних втручань у пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, друге місце за кількістю проведених коронарографій та 4 – за кількістю стентувань при гострому інфаркті міокарда.

✔️Тривають ремонтні роботи у Чернівецькому обласному госпіталі ветеранів війни. Реконструкцію обласного закладу фінансово підтримують і територіальні громади. Зокрема, з місцевих бюджетів вони вже виділили 3,1 млн грн. Також завдяки ГО «Лідер» у госпіталі створили палату для людей з інвалідністю.

✔️У Чернівцях відбувся благодійний ярмарок «Писанка для котиків ЗСУ», на якому учні, студенти закладів освіти та підприємці продавали свою продукцію, аби зібрати кошти на закупівлю fpv-дронів для захисників з Чернівецької області.

✔️У закладах освіти Чернівецької області проведено Тиждень духовності.

✔️Відбулась XVІ Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії-2024», де здобувачі освіти Чернівецької області посіли призові місця.

✔️Відкрито обласну виставку-конкурс «Галерея мистецтв» у номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво».

✔️Реалізовано проєкт «Культура та традиції баз кордонів», організований ГО «Єдність для майбутнього» в межах реалізації Регіональної програми підтримки інститутів громадянського суспільства етнічного спрямування (національних меншин) Чернівецької області на 2024 рік.

✔️В закладах освіти області відбулась серія майстер класів із писанкарства від майстрів народного мистецтва Буковинського центру культури та мистецтва.

✔️Відбулось засідання Молодіжної ради при Чернівецькій обласній державній адміністрації.

✔️У Чернівцях на стадіоні «Буковина» відбувся Чемпіонат України зі стрільби з лука, де наші буковинські спортсмени здобули три срібні і дві бронзові нагороди.

✔️У першому етапі Кубку Європи серед юніорів і кадетів у командних змаганнях U18 чернівецька лучниця Олександра Настас здобула срібну нагороду. Бронзову нагороду у міксі U21 здобув чернівчанин Іван Романюк.

Джерело