Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5

30 квітня, серед учнів та вчителів 10-11 класів, Коломийського ліцею № 5 імені Т. Г. Шевченка (опорного закладу), була проведена екологічна Хресна дорога яку очолив освітній капелан ліцею о. В’ячеслав Ляшенко. 

Перед початком Хресної дороги, звертаючись до учнівської молоді, о. В’ячеслав зазначив: «Кожного року, в часі Великого посту, Церква запрошує нас до переосмислення свого життя в світлі Пасхальної події. Мета посту полягає не просто у стриманості в їжі, але й насамперед у відмові від усього того зайвого, що перешкоджає нам у духовному зростанні і спілкуванні з Богом. Мета посту – очищення від гріхів та навернення до Бога. Спектр гріхів, які нас руйнують є насправді дуже широким. І одним із найбільш загрозливих є так званий екологічний гріх, який Церква зараховує до категорії гріхів найвищої важкості: «соціальних гріхів які голосять до неба». Цей гріх руйнує прекрасне Боже створіння – природу, а водночас загрожує здоров’ю та життю людей, які проживають у забрудненому довкіллі».

«Проходячи в роздумах екологічну хресну дорогу, ми переосмислюємо безліч аспектів нашого відношення до природи. Ми повинні завжди пам’ятати про наші вчинки та про їх вплив на екосистеми. А також про всю відповідальність за майбутнє нашого підростаючого покоління та про необхідність зміни способу життя для збереження ресурсів планети. Екологічна хресна дорога нагадує нам ще й про важливість спільної дії. Це заклик до обʼєднання наших зусиль і для досягнення спільної мети – збереження природи. Лише спільними силами ми зможемо пройти цей шлях і зробити світ кращим для майбутніх поколінь. Отже, дорогі друзі, я хочу щоб ця екологічна хресна дорога не була для нас лише простим заходом, але й стимулом для роздумів, дій та спільних зусиль у збереженні нашої природи» – наголосив освітній капелан о. Вʼячеслав.

На завершення, священник уділив усім присутнім своє душпастирське благословення.

 

Стаття та світлини: о. Вʼячеслав Ляшенко

Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5 Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5 Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5
Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5 Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5 Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5
Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5 Екологічна Хресна дорога в Коломийському ліцеї № 5

 

Джерело