Коли важко – допомагаємо один одному

Після обов’язкового проходження всіма мобілізованими базової підготовки, починається найскладніший етап – бойове злагодження підрозділів.

Інструктори та викладачі Навчального центру Морської охорони Держприкордонслужби навчають майбутніх бійців елементам наступального бою. Прикордонники навчаються знищувати противника в траншеї, долати смуги перешкод, відбивати контратаки, діяти у складі підрозділу.

Перша домедична допомога пораненому на полі бою, сигнали взаємодії, випробовування себе на стійкість – всі ці елементи щодня відшліфовують люди, які ще вчора в цивільному житті були водіями, електриками, вчителями, юристами, бізнесменами. Майже всі вони вперше тримають зброю в руках, але це їх не страшить.

«Належна фізична, вогнева, тактична та розвідувальна підготовка – є обов’язковими. Чим більше знань сьогодні ми опануємо, тим спокійніше будуть спати наші діти, а над їх головами не літатимуть КАБи і ракети. Скажу відверто – тяжкувато, але ніхто не казав, що буде легко. Дуже не вистачає поруч коханої, сумно і незвично без гомінкого сміху малечі, але коли є вільна хвилинка, я на зв’язку. Нічого страшного, ми впораємося. Проженемо ворога з нашої землі, відбудуємо, і заживемо ще краще», – впевнено стверджує мобілізований солдат Євген.

Джерело