Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО “Перинатальний хоспіс Слід Життя”, сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.

Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Материнство – це дар і мистецтво, що включає в себе підготовку до появи дитини задовго до щасливого моменту народження. Лише свідомий підхід до материнства здатний забезпечити гармонійний розвиток та здоров’я малюка. Чоловік і жінка, в подружжі, можуть бути співучасниками творіння життя, яке Бог посилає у світ. Варто усвідомити, що материнство і батьківство хоч і мають різні форми, але покликані до захисту життя.

Сурогатне материнство. 
Термін “сурогатний” означає щось штучне, несправжнє, фальшиве, ненатуральне. Отже, з одного є сімейна пара, яка хоче мати дитину та жінка, а з другого боку є жінка, яка готова народити немовля для них за винагороду. Річ у тім, що коли існує оплата за послуги – то це вже відносини купівлі-продажу. Ключовими особами в сурогатному материнстві є: жінка, яка пропонує послугу; клініка; та сім’я, яка оплачує цю послугу (народження для них дитини). 

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО “Перинатальний хоспіс Слід Життя”, сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець.

«Не можу додати днів до твого життя, однак можу додати життя до твоїх днів», – ці слова лягли в основу гасла Громадської організації «Перинатальний хоспіс – Слід Життя», неприбуткової організації, яка є першою пропозицією перинатальної паліативної опіки та допомоги в Україні, і вже впродовж декількох років допомагає батькам і їхньому невиліковному потомству отримувати високо кваліфікаційну і міждисциплінарну допомогу. 

Коли під час вагітності мама отримує сумнівний або фатальний діагноз своєї дитинки, перед нею відкривається прірва, яка створена самотністю, залишенням, страхом, непевністю, в якій медичні працівники часто не відважуються запропонувати чи порадити щось більше. Інформація дуже часто подається неповно або частково, і страх лікаря на жіночій консультації підштовхує до поради перервати дану вагітність. Однак існує інша альтернатива, це продовжити вагітність ГО «Слід Життя» простягає свою руку підтримки та супроводу у цей нелегкий момент, даючи можливість пережити його у інший спосіб.

За останні роки Організація підтримала понад 30 сімей, даючи чисельним дітям, жертвам фатальних діагнозів, з’явитись на цьому світі. Для батьків, які прийняли своїх дітей, ці маленькі і короткі життя, залишили багатство Життя і силу, яка їх підтримала у важкій втраті та болю, а згодом принесла у їхні сім’ї великий спокій і мир. Перинатальна паліативна опіка не завершується смертю дитини. Організація надає допомогу у підготовці поховання дитини, а також пропонуються спільні зустрічі для сімей, які пережили втрату.

Сконтактувати з нами ви можете через поштову скриньку, зателефонувавши, або у Facebook.

slid.zhyttia@gmail.com

+38 (097) 096 18 04

+38 (063) 27 36 768

Джерело