«Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним»

         25 квітня 2024 року у м. Коростень відбулося публічне обговорення «Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним», а також групове заняття з сім’ями військовослужбовців та іншими представниками громади у контексті надання соціально-психологічної допомоги.

«Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним»

         У заході взяли участь начальник Коростенської РВА Олег Рябой, міський голова Володимир Москаленко, представники Національної поліції, Коростенської окружної прокуратури, охорони здоров’я, відділу освіти, члени громадських організацій, керівники та спеціалісти управлінь та відділів які уповноважені проводити превентиву, правову та психологічну допомогу з проявами насильства

         У 2024 році за ініціативи Служби Віце-прем’єр-міністра, спільно з громадською організацією «UA Exrerts» та за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення (UNFPA), на національному рівні було розпочато 2-у фазу комунікаційної кампанії « Чуйність перемагає насильство. Зроби крок».

         Ціль Кампанії – розповісти про кроки, здатні вирішити проблему домашнього насильства, та підтримки людей, які страждають від нього. У межах Кампанії буде проведено низку заходів, у тому числі на регіональному рівні, з метою синхронізації дії держави для боротьби з насильством, допомоги громадянам у розпізнанні видів насильства та навчанні способам його уникнення.

         Ключова ідея кампанії – з насильством допомагають боротися навіть  маленькі кроки. Щоб змінити глобальну ситуацію, достатньо не бути  байдужими, звертати увагу на ситуації довкола та реагувати на них так, як  це дозволяють обставини: викликати поліцію, зняти ситуацію на телефон 

чи привернути до неї увагу інших людей; порадити отримати допомогу у  фахівців чи наважитися по неї звернутися.

         У межах Кампанії заплановано організацію регіональних заходів, метою  яких є інформування громад та місцевих суб’єктів взаємодії у напрямку  реагування на насильство про законодавчі ініціативи, державні програми  підтримки; акумуляція та використання даних щодо ситуації в регіонах  для відбору найактуальніших тем для продовження зйомки відеокурсу по  неконфліктний комунікації, а також подальшого планування Кампанії з  більш глибинним розумінням ситуації в регіонах.

«Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним»

«Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним»

Джерело