Папа прийняв у Ватикані Президентку Швейцарської Конфедерації

Папа прийняв у Ватикані Президентку Швейцарської Конфедерації

Під час візиту, що відбувся у контексті присяги новобранців Папської Швейцарської Гвардії, обговорили також деякі питання міжнародного характеру, зокрема, війни в Україні, Палестині та Ізраїлі, наголошуючи на необхідності пошуків дипломатичного вирішення, що приведе до припинення бойових дій.

В суботу, 4 травня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані Президентку Швейцарської Конфедерації Віолу Амгерд. Як інформує пресслужба Святого Престолу, розмова тривала приблизно 25 хвилин. Під час традиційного обміну подарунками Святіший Отець, разом з традиційною добіркою документів понтифікату, подарував бронзовий барельєф на тему «Піклування про створіння». Серед подарунків, які він отримав – набір швейцарських цукерків, збірка швейцарських поштових марок з його року народження, компактдиск з музикою аргентинського композитора і співака Карлоса Ґарделя.

Папа прийняв у Ватикані Президентку Швейцарської Конфедерації

 

По завершенні аудієнції в Папи Франциска Віола Амгерд зустрілася з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном, разом із Секретарем у справах стосунків з державами і міжнародними організаціями архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером. У комюніке ватиканської пресслужби зазначається, що під час щирих переговорів у Державному Секретаріаті відзначено добрі стосунки та співпрацю між Святим Престолом і Швейцарською Конфедерацією, зокрема й у тому, що стосується реконструкції казарми Папської Швейцарської Гвардії. В цьому контексті було підкреслено великодушне служінні гвардійців Папі та Апостольській Столиці. Варто зазначити, що у понеділок, 6 травня, складуть присягу чергові новобранці.

Під час переговорів зупинилися й на деяких питаннях міжнародного характеру, особливо згадуючи про війну в Україні та війну в Ізраїлі та Палестині, наголошуючи на необхідності зусиль на користь миру, шукаючи дипломатичних вирішень, що якнайшвидше приведуть до припинення бойових дій.

Папа прийняв у Ватикані Президентку Швейцарської Конфедерації

Джерело: vaticannews.va

Джерело