Кардинал Берк про найтісніший зв’язок Непорочного Серця Марії з життям у Христі

Кардинал Берк про найтісніший зв’язок Непорочного Серця Марії з життям у Христі

Непорочна Діва Марія, «Жінка Євхаристії», була дана нам як наша вічна Матір. Її Непорочне Серце все сильніше притягує нас до Пресвятого Серця Ісуса, – сказав кардинал Реймонд Лео Берк.

Кардинал Берк виголосив проповідь 4 травня у храмі матері Божої Гваделупської в Ла Кросс, штат Вісконсін, США. Посилаючись на віднайдення Господа Ісуса у храмі, він розповів про зв’язок, який єднає Богородицю з Її Божественним Сином, інформує pch24.pl.

«Христос прийняв людську природу в утробі Марії, щоб вона перед усіма – в очікуванні на плоди Його спасительних мук, смерті, воскресіння та вознесіння – і, зрештою, і всі, хто перейде в Ньому до життя через віру та хрещення, могли брати участь у Його божественній природі, у житті Бога – Отця, Сина і Святого Духа», – сказав кардинал.

«Діва Марія тісно й унікально поєднана зі своїм Божественним Сином у таємниці відкупного Втілення. Вона також є першою з тих, хто відкуплений таємницею Непорочного Зачаття; бере участь у дії Відкупителя, який хоче привести всі душі до Себе»,- сказав він.

«Марія була дана нам як наша вічна Матір, коли Її Божественний Син помирав на хресті за наше спасіння. Пресвяте Серце Непорочно Зачатої все сильніше притягує наші серця до Пресвятого Серця Господа Ісуса, щоб ми, вільні від гріха, могли жити все глибше в Ньому, в Його божественній правді та любові», – наголосив він.

Насамкінець єрарх закликав до побожної участі у Пресвятій Жертві Літургії в єдності з Непорочною, «Жінкою Євхаристії».

Джерело