Правильно надана допомога до прибуття медиків – запорука порятунку життя» – захисник України на псевдо Бармалей

Позаштатний санітарний інструктор 23 загону Морської охорони провів заняття з тактичної медицини для студентів одного з освітніх закладів міста Білгород-Дністровський. Інформативно та з гумором військовий на псевдо Бармалей показав дітям як надавати універсальну першу домедичну допомогу під час різних обставинах. Адже ці навички рятують життя.

Студенти ознайомилися зі змістом індивідуальної медичної аптечки, попрактикувалися у накладанні турнікетів та бандажів. Разом з інструктором вони відпрацювали алгоритм дій під час надання першої допомоги як під час можливих обстрілів, так і в повсякденному житті.

Окрім цього, військовий розповів, як діяти, коли немає під рукою аптечки, пояснив, як можна підручними матеріалами надати кваліфіковану допомогу при різних видах поранень.

 «Базові принципи надання першої домедичної допомоги має знати кожний громадянин України ще зі шкільного віку. У країні триває війна, тому ситуація, в якій є ризик отримати поранення – реальна, адже ворог продовжує постійні обстріли мирних міст та цивільного населення. Правильно надана допомога до прибуття медиків – це запорука порятунку власного життя або людини, яка знаходиться поряд у критичний момент», – розповів захисник. 

Джерело