У Ватикані анонсували Світові дні дітей

У Ватикані анонсували Світові дні дітей

Після Світових Днів Молоді настав час для Світових Днів Дітей. Папа Франциск хоче прислухатися до голосу наймолодших. 25 травня на Олімпійському стадіоні в Римі очікують 70 тисяч дітей, і на цю подію вже акредитовано 300 журналістів.

Свято триватиме два дні – спочатку 25 травня діти зустрінуть Папу на Олімпійському стадіоні, а через день візьмуть участь у Святій Месі, яку він відслужить на площі Святого Петра. Франциск довірив завдання координації перших СДД отцю Енцо Фортунато, директору комунікацій Ватиканської базиліки, під патронатом Дикастерії з питань культури та освіти на чолі з кардиналом Хосе Толентіно де Мендонса, інформує wiara.pl.

О. Енцо повідомив журналістам, що на стадіон вже зареєструвалися 64 тисячі учасників. «Коли кількість зареєстрованих досягне 72 тисячі, нам доведеться зупинити реєстрацію, тому що це максимальна місткість закладу», – пояснив він Джанні Кардинале з «Avvenire», найбільшої італійської католицької газети. «Але для участі у Святій Месі обмежень немає”, – додає він.

До цієї події також великий інтерес ЗМІ. Вже акредитовано 300 журналістів, обидва дні транслюватимуть телеканали RAI і CTV. Крім того, Папа Франциск уже записав велике інтерв’ю для CBS, яке вийде в ефір 19 травня. Також у журналі «La Freccia Magazine» було опубліковано інтерв’ю найбільшого залізничного перевізника Італії – Trenitalia, який гарантує прибуття тисяч дітей та їх супроводжуючих.

Отець Енцо каже, що тисячі дитячих малюнків з усього світу прибувають до Каса Кольбе, резиденції його ордену Конвентуальних Братів Менших. До акції вже приєдналося понад 2000 шкіл. Наприклад, з Бразилії прийшла посилка з 2345 малюнками, зібраними Лицарями Непорочного Зачаття. Як зазначає координатор СДД, переважають три теми – усі близькі Папі Франциску: пошук миру, потреба братерства та захист довкілля та Землі як нашого «спільного дому».

Очікується, що над заходом працюватиме близько тисячі волонтерів, серед яких багато студентів з усього Апеннінського півострова.

О. Фортунато пропонує, щоб кожен міг зробити свій внесок у те, щоб якомога більше дітей взяли участь у заході, зробивши пожертву на користь Асоціації «Будь Людиною» (вся інформація на сайті www.giornatamondialedeibambini.org).

Він додає, що ікона СДД – це образ Ісуса з учнями, який відкриває свої руки та серце, спрямовуючи свій погляд, увагу та турботу на найменших. «Це спонукає нас відновити ті чисті й довірливі почуття, які живуть у душах дітей», — пояснює він.

Джерело