Уганда: Через єменських хуситів у католицьких церквах закінчилося літургійне вино

Уганда: Через єменських хуситів у католицьких церквах закінчилося літургійне вино

Католицькій Церкві в Уганді не вистачає літургійного вина,- повідомляє сайт BBC з посиланням на місцеві ЗМІ. У дефіциті звинувачують єменських хуситів, які обстрілюють торгові судна, що пливуть через Червоне море.

Дефіцит літургійного вина почався в лютому, і цього тижня пов’язана з церквою компанія «JW InterServices» звернулася до керівництва єпархії з проханням дуже обережно використовувати запаси.

Як пояснюють ЗМІ, угандійська церква імпортує вино з Іспанії, звідки воно транспортується на кораблях через Середземне море, Суецький канал, Червоне море і, нарешті, до порту Момбаса в Кенії, а звідти в Уганду, розташовану у східній Африці, інформує wiara.pl.

Проте з листопада минулого року єменські сепаратисти-хуси обстрілюють торгові судна, що проходять цим маршрутом. Тому багато експедиторів вибирають набагато довший (і дорожчий), але безпечніший маршрут навколо Африки, – пояснив місцевій газеті «Observer» керуючий директор «JW InterServices», о. Асіку Альфред Тулу. Тому вино, яке очікувалося на початку квітня, не надійде до угандійських клієнтів раніше кінця травня.

Джерело