8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Друга світова війна тривала шість років, впродовж яких Україна втратила понад 8 мільйонів своїх жителів – військових та цивільних людей. Знищені міста, врожаї, розділений український народ, окупація українських територій. Замовчування численних злочинів російського режиму. Сьогодні історія повторюється.

8 травня 1945 року стало точкою відліку закінчення війни для Європи. Україна ще довгі роки потерпала від наслідків війни та спадку радянщини на позиції «меншого брата», яку нав’язливо впроваджувала росія.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати, аби спільно відстоювати своє право на пам'ять, вклад та історію. Перемога у Другій світовій війні стала результатом зусиль десятків держав і сотень народів. Ця історія добре ілюструє, в який спосіб досягаються важливі перемоги.

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять полеглих у Другій світовій війні та перемогу над нацизмом. А також з рукою на серці віддаємо належне Захисникам своєї держави у війні, що триває.

Історія повторюється, а значить – ворог буде переможений, і капітуляція його буде прийнята не на території переможців, а там – звідки прийшла агресія.

Пам’ятаємо. Об’єднуємось! Перемагаємо 🇺🇦

Джерело