Фатіма: до санктуарію прибуває найбільше прочан з часів пандемії

Фатіма: до санктуарію прибуває найбільше прочан з часів пандемії

Серед причин пожвавлення паломницького руху називають також оживлення релігійного життя, спровоковане Світовими днями молоді в Лісабоні та візитом Папи в 2023 році.

 

Тисячі паломників прямують до санктуарію Фатімської Богородиці, Цариці Розарію. Йдеться про найбільші групи паломників з усієї країни з часу спалаху пандемії Covid-19 у 2020 році. Про це, на основі повідомлень португальських засобів комунікації, що спираються на інформацію місцевої дорожньої поліції, інформує польське інформагентство КАІ.

Головним мотивом паломництва є 107-а річниця початку об’явлень Пречистої Діви Марії трьом дітям-пастушкам у Кова-да-Ірія, що припадає 13 травня 2024 року. За оцінками правоохоронців, на урочистості, які розпочнуться в неділю в другій половині дня, до Фатіми прибуде понад 500 тисяч паломників, в основному португальців. Урочистості очолить Ординарій дієцезії Лейрія-Фатіма єпископ Жозе Орнелас Карвальйо, який очолює Португальську єпископську конференцію.

Як розповіло керівництво Марійського санктуарію у Фатімі, організація багатотисячних паломництв, які відбуваються у Португалії протягом другого тижня травня, здійснюється в координації з поліцією за допомого цифрової платформи «Vost Portugal». Вона надає прочанам інформацію про інтенсивність дорожнього руху по всій країні, а також практичні вказівки, що стосуються розселення.

На думку деяких оглядачів, більша кількість паломників на дорогах, які прямують до Фатіми, пов’язана не тільки з скасуванням протиепідеміологічних обмежень, але є також плодом пожвавлення релігійного життя в країні після проведених у серпні минулого року Всесвітніх днів молоді в Лісабоні за участю Папи.

Джерело: Vatican News

Джерело