Як розвивати дар пророцтва?

Друга програма про Дар пророцтва в Церкві. Розповідає душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. 

Як розвивати дар пророцтва?

ЯК РОЗВИВАТИ ДАР ПРОРОЦТВА?

ПРОРОЦТВО – це надприродне, натхнене Богом слово, виголошене знаною і зрозумілою мовою для повчання Церкви, для Її зміцнення, підбадьорення, збудування, умовляння, або теж для розради та втіхи (пор. 1 Кор. 14).  ПРОРОЦТВО — це найважливіший дар із трьох дарів ПРОВІЩЕННЯ.  Пророк, який проголошує Боже Слово є Його вісником та представником. 

У Першому Посланні до Коринтян (14,1) ми читаємо: «Досягайте любові, ревнуйте про духовні дари, особливо про те, щоб пророкувати (“Дбайте про любов, і про духовне пильнуйте, а найбільше — щоб пророкува́ти”.)» Апостол Павло закликає нас, щоб ми бажали, прагнули дарів Святого Духа, а особливо дару пророцтва. Це не означає, що про інші духовні дари ми можемо забути. Бог сказав нам ревнувати про духовні дари. Це означає бажати їх дуже сильно. Якщо людина дуже сильно бажає отримати щось, вона робить певні кроки до того, щоб це сталося. Щодня кажіть Богові:                                                                
“ГОСПОДИ, НЕХАЙ СЛУЖІННЯ СВЯТОГО ДУХА ЗВЕРШУЄТЬСЯ ЩОДНЯ В В МОЄМУ ЖИТТІ ТА В ЦЕРКВІ. ТИ СКАЗАВ, ЩО ПОДАРУВАВ ЦЕРКВІ ЦІ ПРОЯВИ СВЯТОГО ДУХА ТА ВОНИ МАЮТЬ ДІЯТИ ЧЕРЕЗ НАС. АМІНЬ, НЕХАЙ ТАК БУДЕ, АМІНЬ!”

Пророцтво за функціональністью можна поділити на дві частини:
1) Перша частина – це ПЕРАДБАЧЕННЯ ТА ПРОВІЩЕННЯ ПОДІЙ, ЯКІ ОБОВЯЗКОВО ВІДБУДУТЬСЯ.

2) Друга частина пророчого слова – це коли воно дає тобі НАПРЯМОК В ЖИТТІ, ДІЯЛЬНОСТІ ТА В ДУХОВНОМУ РОЗВИТКУ.

Пророче слово виконується та здійснюється через СПІВПРАЦЮ людини з Богом. Це означає, що кожен має свою частину. Якусь частину виконуєш ти, а якусь частину виконує Господь.

Якщо хочеш пророкувати, передавати іншим Слово Боже, спочатку Словом Божим треба бути наповненим. Ним треба насититися. Це головний принцип дару пророцтва. (Єзекиїла 3, 1-4)

У тебе має бути любов до Слова Божого. Основний принцип пророцтва звучить так: ВІД НАДЛИШКУ СЕРЦЯ КАЖУТЬ УСТА. Якщо ти сам наповнений Божим Словом, то  зможеш давати це Слово іншим.

Ось, як розвивати дар пророцтва. ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ:  
1. Молишся іншими мовами. 
2. Говориш іншими мовами.  
3. Отримуєш дар тлумачення та говоріння іншими мовами. 
4. Згодом Дух Святий тобі даватиме пророче слово.

Коли ми молимося іншими мовами, ми повинні зупинитися і почути слово від Святого Духа у своєму людському дусі і потім це слово передати, як тлумачення мов. Тлумачення мов – це початок пророчого служіння.

Душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. 

Джерело