Наступного тижня у Ватикані опублікують документ про Марійні обʼявлення

Наступного тижня у Ватикані опублікують документ про Марійні обʼявлення

Конгрегація доктрини віри Ватикану наступного тижня опублікує новий документ про розрізнення обʼявлень Марії та інших надприродних подій.

Прес-служба Святого Престолу оголосила у вівторок, що кардинал Віктор Мануель Фернандес, префект Дикастерії Доктрини Віри (DDF), у п’ятницю, 17 травня, оприлюднить нові норми розрізнення щодо «об’явлень та інших надприродних явищ», інформує CNA.

В інтерв’ю «National Catholic Register» минулого місяця кардинал Фернандес сказав, що документ надаватиме «чіткі вказівки та норми» для розрізнення.

Нові норми стануть першим випадком, коли доктринальний офіс Ватикану видав загальний документ про об’явлення за чотири десятиліття. У 1978 році папа Павло VI затвердив норми «розпізнавання ймовірних явищ чи одкровень».

Фернандес виступатиме на прес-конференції у Ватикані, яка транслюватиметься в прямому ефірі опівдні в день публікації документа, разом із монсеньйором Армандо Маттео, секретарем доктринального відділу Конгрегації.

Це оголошення було зроблено після приватної зустрічі Фернандеса та Маттео з Папою Франциском 4 травня, на якій Папа, ймовірно, розглянув майбутній документ.

Католицька Церква закликає до «великої обережності» при вивченні фактів, пов’язаних із ймовірними обʼявленнями одкровень. Згідно з нормами 1978 року, Церква зобов’язана спочатку оцінити факти, перш ніж дозволити публічну побожність у разі ймовірного обʼявлення.

За Папи Івана Павла ІІ Ватиканська Конгрегація богослужіння та дисципліни таїнств у 2001 році видала великий документ про народну побожність, у якому повторювалося вчення Церкви про те, що приватні одкровення не належать до депозиту віри.

«Протягом століть існували так звані приватні одкровення, деякі з яких були визнані авторитетом Церкви. Вони, однак, не належать до депозиту віри», – йдеться у параграфі 67 Катехизму Католицької Церкви.

«Їхня роль полягає не в тому, щоб покращити або завершити остаточне одкровення Христа, а в тому, щоб допомогти повніше жити згідно з ним у певний період історії. Під керівництвом Учительського Уряду Церкви sensus fidelium знає, як розпізнати і прийняти в цих одкровеннях все, що становить справжнє покликання Христа або Його святих до Церкви».

Джерело