Разом з Генеральним секретарем НАТО у 2009–2014 роках Андерсом Фог Расмуссеном та командою провели в онлайн-форматі…

Разом з Генеральним секретарем НАТО у 2009–2014 роках Андерсом Фог Расмуссеном та командою провели в онлайн-форматі...

Разом з Генеральним секретарем НАТО у 2009–2014 роках Андерсом Фог Расмуссеном та командою провели в онлайн-форматі чергову зустріч Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України.

Обговорили проєкт звіту Міжнародної робочої групи, який містить детальне обґрунтування та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в НАТО, забезпечення сталого миру та стримування країни-агресора. Його оприлюднять найближчим часом.

Розповів про підготовку інавгураційного Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії у червні цього року.

Саміт має на меті створити платформу для обговорення різних поглядів на мирний процес і дати політичний старт на високому рівні для підготовки спільної мирної бази, яка має відновити мир в Україні. На основі всіх дискусій, проведених раніше, ми прагнемо розробити спільний і підтримуваний усіма країнами мирний план.

Важливо, щоб участь у Глобальному саміті миру взяла якнайбільша кількість країн, зокрема представники Глобального Півдня.

Закликав учасників Міжнародної робочої групи поширювати ідею підтримки Саміту та заохочувати лідерів держав до участі в ньому.

Поінформував про ситуацію на полі бою та конкретні оборонні потреби нашої країни, а також відзначив важливість безпекових угод, які Україна укладає з державами-партнерами.

У зустрічі взяли участь: колишній Президент Польщі Александр Квасневський, колишній Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, колишня Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, колишня державна секретарка США Гілларі Клінтон та інші.

З української сторони: мій заступник Ігор Жовква та радник Олександр Бевз.

Джерело