Сицилія: Єпископи застерігають від проникнення мафії

Сицилія: Єпископи застерігають від проникнення мафії

Католицька Церква південноіталійського регіону Сицилія застерігає від впливу мафії на церковні кола. «Ми повинні бути особливо пильними щодо можливого проникнення в народні релігійні спільноти чи братства», — сказав італійській щоденній газеті «Avvenire» президент Єпископської конференції Сицилії єпископ Антоніно Распанті. Церква співпрацює з поліцією та школами, щоб просувати новий підхід до мафії на острові. Він також закликає членів мафії змінити своє життя та навернутися.

Наприкінці квітня єпископи Сицилії відвідали Папу Франциска у Ватикані. Під час зустрічі, що тривала понад дві години, Папа попросив дати оцінку мафії, сказав єпископ Распанті. «Етап видовищних вбивств мафії закінчився», – додав єпископ Ачіреале.- «Тепер почався новий, менш помітний етап. Організована злочинність все ще постійно присутня на Сицилії. Між злочинною організацією та християнською спільнотою має бути підтверджено чітке розмежування», — сказав єпископ Распанті.

Особливо на півдні Італії мафія неодноразово намагається залякати католицьких священників та їхнє оточення. Одним із прикладів є відомий священник Мауріціо Патрічелло, який деякий час веде кампанію проти мафії. Нещодавно він повідомив, що парафіяни більше не наважуються заходити в його церкву, розташовану на північ від Неаполя, інформує КАІ.

У Калабрії кілька місяців тому підпалили автомобілі священників Феліче Паламари та Джованні Ріголі. Також були спроби отруїти о. Паламару. Також у цьому випадку вважається, що зловмисники походять із мафіозного кола.

Джерело