🇪🇺9 травня 1950 року була проголошена знаменита «Декларація Шумана», яка спричинила початок євроінтеграційних процесів

🇪🇺9 травня 1950 року була проголошена знаменита «Декларація Шумана», яка спричинила початок євроінтеграційних процесів

🇪🇺9 травня 1950 року була проголошена знаменита «Декларація Шумана», яка спричинила початок євроінтеграційних процесів. Згодом це призвело до створення Європейського Союзу.

Тому саме сьогодні, 9 травня, разом із державами-членами ЄС та іншими країнами європейського континенту ми відзначаємо День Європи.

🤝Це свято єдності у різноманітті, що, до речі, є офіційним гаслом ЄС («In varietate concordia»). Це свято про спільні надзусилля країн різної величини, з різними мовами, культурами, історією заради миру, безпеки і колективного процвітання.

🇺🇦Україна відзначає цей день у поважному статусі кандидата на вступ до ЄС і вдруге, саме 9 травня, разом з європейською родиною.

☝️Пізніше неодмінно настане момент, коли ми святкуватимемо День Європи у складі ЄС і будучи державою-членом НАТО.

💪Проте зараз мусимо боротися. І не забувати бути вдячними нашим друзям з усієї Європи. Вони не піддалися спокусам агресора і вибрали сторону добра. Без них нам було б надзвичайно складно.

Попри повномасштабну війну, ми впевнено втілюємо реформи, необхідні для вступу до ЄС і НАТО, зокрема. Цими кроками та невтомною боротьбою проти загарбників ми доводимо, що Україна — сильний, відповідальний і надійний партнер, який щодня робить внесок у європейську безпеку та майбутнє Європи.

З Днем Європи!
Разом переможемо!

Джерело