Ім’я «Мухаммед» знову найпопулярніше у багатьох регіонах Німеччини

Ім'я «Мухаммед» знову найпопулярніше у багатьох регіонах Німеччини

У 2023 році ім’я “Мухаммед” виявилося найпопулярнішим у багатьох регіонах Німеччини, включно зі столичним Берліном.

Інформацію з цього приводу повідомила газета «Bild» з посиланням на дані Товариства німецької мови (Gesellschaft für deutsche Sprache, GfdS), інформує pch24.pl.

Ім’я «Мухаммед» було найпопулярнішим чоловічим іменем у Гамбурзі, Бремені та Шлезвіг-Гольштейні. У Північному Рейні-Вестфалії він був на другому місці (після підрахунку всіх варіантів, таких як Мухаммед, Мохаммед, Мухаммет, Мухамет тощо).

Окремий випадок – Берлін: там ім’я Мухаммед було найпопулярнішим із 2018 року (був лише один виняток).

Така ситуація зумовлена двома факторами. По-перше, ім’я Мухаммед особливо улюблене в мусульманській культурі, тому інші чоловічі імена дають рідше. У багатьох арабських країнах на честь Мухаммеда завжди називають старшого сина в сім’ї. Цьому немає аналогів ні в християнській, ні в постхристиянській культурі – це так само, якщо б кожного третього хлопчика в Україні, наприклад, назвали «Іван».

По-друге, у багатьох великих містах Німеччини – в тому числі й у згаданих вище – оселилася велика мусульманська громада, яка постійно зростає завдяки проімміграційній політиці. Мусульмани в Німеччині мають в середньому значно більше дітей, ніж німці або мігранти з європейських країн.

Джерело