Папа склав співчуття з приводу теракту в таборі біженців в ДР Конго

Папа склав співчуття з приводу теракту в таборі біженців в ДР Конго

Через телеграму, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав Єпископові Ґоми, Папа Франциск засудив напад, скоєний в таборі для внутрішньо переміщених осіб поблизу кордону між Руандою та Демократичною Республікою Конго.

«Засмучений, дізнавшись про підлий теракт, скоєний у таборі біженців Муґунґа, Папа Франциск прагне виразити свою близькість до всіх, хто постраждав від цього акту сліпої ненависті, що не оминув і багатьох дітей», – читаємо у телеграмі співчуття, яку кардинал Пʼєтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи Франциска Преосвященному Віллі Нґумбу Ненґеле, Єпископові Ґоми, з приводу трагедії, що сталася в п’ятницю поблизу Ґоми, де в осередку для внутрішньо переміщених осіб пролунали два вибухи, які забрали щонайменше 17 життів, а понад 30 людей були поранені. Постраждалими є в основному жінки та діти.

У телеграмі зазначається, що Святіший Отець молиться за поранених і за родини, що переживають жалобу, а також за упокій загиблих. «Ще раз засуджуючи будь-які акти насильства з метою вирішення конфліктів, першими жертвами якого завжди стають найубогіші та найзнедоленіші, Святіший Отець закликає конголезький народ не втрачати надії, а всіх політичних діячів – рішуче трудитися на користь миру та братерства», – читаємо в посланні, яке завершується молитвою Папи до Бога про розраду й благословення для всіх.

Джерело: Vatican News

Джерело