Великобританія запроваджує посилення захисту дітей у соціальних мережах, включаючи обов’язкову перевірку віку

Великобританія запроваджує посилення захисту дітей у соціальних мережах, включаючи обов’язкову перевірку віку

У Великобританії регулятор Офком оголосив про запровадження жорстких заходів перевірки віку на соціальних мережах, що може призвести до видалення мільйонів дитячих акаунтів з платформ, таких як Facebook та Instagram. Ці заходи, які були представлені у середу, спрямовані на захист дітей від шкідливого контенту.

За останніми дослідженнями, 51% дітей віком від трьох до дванадцяти років користуються принаймні однією соціальною мережею. Запровадження цих заходів може призвести до видалення мільйонів дитячих акаунтів.

Соціальні мережі, зокрема Facebook та Instagram, які встановлюють віковий ценз у 13 років, тепер зобов’язані впровадити ефективні перевірки, що включають використання фотоідентифікації, такої як паспорти.

Мішель Донелан, держсекретар з питань науки, інновацій і технологій, зазначила, що уряд більше не толеруватиме “дикого заходу”, де дітям “підсовують” насильство та шкідливий контент.

Крім того, соціальні мережі матимуть налаштувати свої алгоритми таким чином, щоб фільтрувати потенційно шкідливий контент для дітей. Такі заходи націлені на захист від контенту, що стимулює самопошкодження, суїцидальні дії та розлади харчування.

На такі кроки у Британії пішли після загибелі 13-річної Моллі Рассел. Вона отримала 16000 «деструктивних» постів у соціальних мережах, які заохочували до самогубства.
Серед інших заходів, соціальні платформи зобов’язані впровадити можливість “негативного зворотного зв’язку” від дітей, щоб алгоритми могли вчитися тому, що не слід їм показувати. Також вони повинні мати налаштування “безпечного пошуку”, які діти не можуть вимкнути.

Регулятор заявив, що надасть кодекс практики парламенту для затвердження наступної весни перед його впровадженням. Ці кроки робляться з метою забезпечення безпечного онлайн-середовища для дітей і захисту їх від шкідливих впливів в Інтернеті.

Джерело: slovoproslovo.info

Джерело