Вручили державну нагороду матері Героя-прикордонника

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові Указом Президента України старшого солдата Юрія Самковського посмертно відзначено орденом «За мужність» ІІI ступеня. Нагороду вручив матері Героя заступник ректора Національної академії Держприкордонслужби України з персоналу полковник Павло Лисак.

Старший солдат Юрій Самковський з початку повномасштабного вторгнення став на захист рідної країни. Перший бойовий досвід Юрій  здобув на ділянці Сумського прикордонного загону. Згодом ніс службу на Донеччині, а саме – на Бахмутському напрямку. Неодноразово їх з побратимами взводні та ротні опорні пункти були атаковані ворожим вогнем артилерії та авіації. Проте постійна загроза життю та здоров’ю не підірвали нестримне бажання військовослужбовця перемогти ворога.

2 вересня 2023 року, в ході виконання бойового завдання на території Донецької області, по позиції, на якій перебував старший солдат Юрій Самковський, було завдано удару дроном-камікадзе. На жаль, внаслідок взриву  Юрій дістав несумісні з життям поранення.

Без батька залишилися троє малолітніх дітей.

Світла пам'ять вірному синові України!

Помстимося!

Джерело