Колумбія: Марші за Життя відбулися у 110 містах

Колумбія: Марші за Життя відбулися у 110 містах

Під гаслом «Колумбія. З життям є надія» десятки тисяч колумбійців вийшли на вулиці своїх міст. Учасники маршу закликали Конституційний суд Колумбії скасувати рішення, які декриміналізували, а потім лібералізували аборти.

За даними організації United for Life, 18-й Національний марш за життя пройшов у понад 110 містах, зокрема: у Боготі, Медельїні, Калі, Кукуті, Монтерії, Перейрі, Кумаралі.

Серед тисяч людей із світло-блакитними прапорами та синіми шарфами — кольором руху за життя — президент United for Life Хесус Маганья зазначив, що «тільки в Боготі  відбулося майже 20 тис. абортів», що «у 20 разів більше, ніж будь-яка інша причина насильницької смерті».

Маганья підкреслив: «Ми не хочемо мовчати і стояти осторонь перед обличчям найбільшої трагедії в нашій країні», і додав, що «як громадяни Колумбії, які люблять, поважають і захищають життя, ми мобілізувалися в 114 містах по всій країні, щоби заповнити вулиці й площі і твердо проголошувати, що життя святе; що його слід поважати і піклуватися про нього від моменту запліднення до природної смерті.

Серед тих, хто звернувся до учасників, був отець Лауреано Барон, священик архідієцезії Боготи, який наголосив, що «єдиним Господом життя є Бог: від природного зачаття до природної смерті», і додав: «Нехай усі знають, що Колумбія є пролайф країна». Священик також заохочував до молитви за навернення «всіх, хто намагається реалізувати та здійснювати проекти, через які гинуть невинні».

«Ми нікому зла не бажаємо. Ми просимо, щоб Бог торкнувся їхніх сердець», – сказав Барон.

Єдині заради життя наголосили, що за даними у 2023 році «52 тис планові аборти».

Джерело: Родина

Джерело