Папа поблагословив дзвін «Голос ненароджених» для Казахстану

Папа поблагословив дзвін «Голос ненароджених» для Казахстану

В рамках ініціативи, започаткованої польською фундацією «Так життю», 2021 року Папа схожий дзвін поблагословив також і для України.

Перед початком загальної аудієнції, яка в середу, 15 травня 2024 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск поблагословив дзвін «Голос ненароджених», який виготовила фундація «Так життю» з Польщі для Казахстану.

Про цю ініціативу Святіший Отець згадав, вітаючи польських прочан. Він сказав: «Сьогодні тут з нами є дзвін, привезений з Польщі, який називається “Голос ненароджених”, і який відвезуть до Казахстану. Він буде нагадувати про необхідність захищати людське життя від зачаття до природної смерті. Вітаю авторів цієї ініціативи: польську Фундацію “Так життю” ім. Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії».

Папа поблагословив дзвін «Голос ненароджених» для Казахстану

 

Захист життя – глобальне завдання

Архиєпископ Томаш Пета, Митрополит Астани, в коментарі для Радіо Ватикану – Vatican News зазначив: «Сьогоднішнє благословення дзвону відбулося в дуже сімейній і особистій атмосфері. Було помітно велику радість Святішого Отця. Папа разом з дітьми зробив перший удар у дзвін. Це була велика подія, адже питання захисту життя аж до природної смерті є глобальною проблемою. Ці дзвони, як підкреслила Фундація “Так життю”, повинні стати в кожній країні нагадуванням про святість життя».

Дзвін лунає в різних країнах світу, також і в Україні

Перший дзвін «Голос ненароджених» зазвучав у Польщі 2020 року. У вересні того ж року його поблагословив Папа Франциск. А вже через рік, 27 жовтня 2021 р., Святіший Отець поблагословив чергові два монументальні дзвони, виготовлені в рамках проекту, започаткованого фундацією «Так життю», один з яких був призначений для львівської римо-католицької парафії святого Івана Павла ІІ. В 2023 році четвертий дзвін Папа Франциск поблагословив для Замбії.

Джерело: vaticannews.va

Джерело