На щиті додому повернувся черкащанин Артем Бодяго

Сьогодні прикордонники провели в останню путь справжнього Героя, мужнього Воїна та Захисника України молодшого сержанта Артема Бодяга.  

Артем народився та зростав у сім'ї прикордонників та був довгоочікуваною дитиною.

Його батько – Бодяго Роман брав участь у заснуванні та розбудові Навчального загону прикордонних військ України у 1992 році.

У Черкасах Артем закінчив школу та політехнічний фаховий коледж. За період навчання зарекомендував себе старанним та відповідальним хлопцем. Юнак рано втратив своїх батьків, але не впав у відчай. Артем завжди був небайдужим громадянином та справжнім патріотом своєї країни, тому за власним бажанням приєднався до лав підрозділу «Сталевий кордон», а згодом – до бригади «Помста».

Підрозділ, в якому проходив службу Артем Бодяго постійно зазнавав артилерійських та мінометних обстрілів. Військовослужбовець неодноразово брав участь у боях під час наступальних дій противника в Луганській області, відбиття озброєних нападів, проявляючи при цьому мужність та героїзм.

Наприкінці квітня 2024 року на Луганщині під час скиду невстановленого вибухового пристрою з БпЛА прикордонник дістав чисельні поранення. Майже місяць лікарі боролись за життя військовослужбовця, але, на жаль, 15 травня 2024 року Артем Бодяго помер.

У червні Артем мав би святкувати своє 23-річчя…

Пам'ять про його звитягу назавжди залишиться у наших серцях, серцях бойових побратимів та колективу Державної прикордонної служби України – всіх, хто знав та поважав справжнього патріота України!

Слава Україні!

Героям слава!

Джерело