⚜️ Вже зовсім скоро розпочнеться Глобальний Саміт миру – міжнародна зустріч на рівні лідерів країн та урядів

⚜️ Вже зовсім скоро розпочнеться Глобальний Саміт миру – міжнародна зустріч на рівні лідерів країн та урядів

⚜️ Вже зовсім скоро розпочнеться Глобальний Саміт миру – міжнародна зустріч на рівні лідерів країн та урядів, яку за ініціативою Президента Володимира Зеленського спільно організовують Україна та Швейцарія у Бюрґенштоці.

🇺🇦 Це важливий крок нашої країни задля розширення міжнародної коаліції, яка підтримує нашу Формулу миру. Вперше в історії нашій державі вдалося організувати таку масштабну міжнародну зустріч, що свідчить про зростання впливу України на світовій арені, попри усі гібридні зусилля російської дипломатії, що вже давно перетворилася на посіпаку тоталітарного режиму.

Саме зараз дуже важливо формувати власний порядок денний в міжнародній політиці з питання справедливого закінчення цієї війни. Українська дипломатія та особисто Президент України доклали величезних зусиль, щоби таке широке обговорення цих питань відбулося. І сьогодні до нього долучаться представники понад 90 країн, включаючи лідерів та високопоставлених представників ключових держав Заходу, таких як Велика Британія, Франція, Німеччина, США, Канада, а також представники країн Глобального Півдня, таких як Аргентина, Чилі, Гана, Кенія, Катар, ОАЕ, Корея та Японія.

🔰 Кожне з питань порядку денного Саміту миру відкриває шлях для обговорення більш широкого спектра проблем, на розв’язання яких спрямована Формула миру Президента України.

⚠️ Йдеться про повернення українських дітей, незаконно депортованих до Росії. Понад 19 тисяч українських дітей були вивезені до Росії, і завдяки Саміту ми можемо прискорити їх повернення додому. Паралельно з цим разом з усіма партнерами Україна буде працювати задля повернення наших полонених. Крім того, Саміт сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки, створивши механізми для вільного експорту продуктів харчування з України. Ще одним важливим аспектом є ядерна безпека – демілітаризація Запорізької АЕС та забезпечення її безпечної роботи під контролем України. Саме через такі глобальні питання ми демонструємо світу, що війна, яку розв'язав російський режим, несе загрозу не лише Європейському континенту, а всьому світові. І лише покрокова реалізація української Формули миру здатна відновити глобальну безпеку у всіх її складових.

🔷 Саміт миру у Швейцарії стане платформою для об’єднання зусиль міжнародної спільноти з метою протидії російській агресії та відновлення міжнародного права. Він продемонструє рішучість світової спільноти у захисті фундаментальних принципів прав людини та міжнародного права.

Джерело