ДБР викрило на Закарпатті двох посадовців ДСНС, які обкладали поборами заклади харчування

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру двом головним інспекторам одного з управлінь ДСНС на Закарпатті, які організували схему поборів із місцевих підприємців.

Посадовці вимагали гроші у власників закладів харчування в Ужгороді та його околиць. Для функціонування кафе підприємці мають отримати декларації відповідності матеріально-технічної бази протипожежним вимогам.

Пожежники за «винагороду» обіцяли допомогти отримати ці дозвільні документи. У разі відмови платити вони погрожували, що заклади не зможуть працювати. За одну декларацію інспектори вимагали 500 доларів США.

Правоохоронці затримали одного із фігурантів після отримання 1,5 тис. доларів США за три такі декларації.

Двом інспекторам повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

За клопотанням ДБР суд обрав одному з підозрюваних запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі його звільнено з роботи.

Також буде подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від виконання обов’язків щодо другого підозрюваного.

Відбулися обшуки за місцем роботи та в помешканнях фігурантів. Вилучені документи та мобільні телефони.

Розслідування триває, перевіряється причетність інших осіб до протиправної схеми.

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

ДБР викрило на Закарпатті двох посадовців ДСНС, які обкладали поборами заклади харчування ДБР викрило на Закарпатті двох посадовців ДСНС, які обкладали поборами заклади харчування

Джерело