ДБР завершило розслідування щодо організованої групи, яка викрала військове майно на 4 млн гривень

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно організованої групи, яка викрала з київської військової частини майно на понад 4 млн грн.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Організував викрадення мешканець столиці з кримінальним минулим. До оборудки він залучив діловода речової служби логістики військової частини, його помічника та ще одного цивільного.

Зловмисники вивезли з військової частини бронежилети, шоломи, зимовий одяг, взуття та інші речі загальною вартістю понад 4 млн гривень.

Ділки навіть встигли продати частину вивезеного майна за 1,5 млн гривень.

Правоохоронці затримали організатора та діловода речової служби логістики військової частини. Військовослужбовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, організатору – тримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. гривень застави.

Всі фігуранти обвинувачуються у привласнені військового майна, вчинене зі зловживанням службовим становищем у складі злочинної групи, та у легалізації майна (ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 410, ч. 3 ст. 209 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Частину викраденого майна вже вилучено та арештовано. Вирішується питання про повернення проданої амуніції.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

ДБР завершило розслідування щодо організованої групи, яка викрала військове майно на 4 млн гривень ДБР завершило розслідування щодо організованої групи, яка викрала військове майно на 4 млн гривень ДБР завершило розслідування щодо організованої групи, яка викрала військове майно на 4 млн гривень ДБР завершило розслідування щодо організованої групи, яка викрала військове майно на 4 млн гривень

Джерело