За матеріалами ДБР 10 років за ґратами проведе військовий посадовець, який вкрав майно частини на понад мільйон гривень

За матеріалами розслідування ДБР Деснянський районний суд міста Києва визнав винним посадовця однієї з військових частин у викраденні майна вартістю 1,2 млн грн та подальшій його легалізації (ч. 4 ст. 410, ч. 2 ст. 209 КК).

Суд призначив йому покарання у виді 10 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Виконувач обов’язків начальника інженерної служби військової частини з Києва відповідав за облік та зберігання електронних пристроїв. У 2023 році він вирішив нажитися на ввіреному йому обладнанні та виніс пристрої з частини.

Електроніку фігурант відніс до ломбарду, після чого його було затримано, а його майно арештовано.

Процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення у суді здійснювали прокурори Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

За матеріалами ДБР 10 років за ґратами проведе військовий посадовець, який вкрав майно частини на понад мільйон гривень За матеріалами ДБР 10 років за ґратами проведе військовий посадовець, який вкрав майно частини на понад мільйон гривень За матеріалами ДБР 10 років за ґратами проведе військовий посадовець, який вкрав майно частини на понад мільйон гривень

Джерело