#Тияк Турбота про ментальне здоровʼя – надзвичайно важлива тема, яку обговорили під час третього Саміту перших леді та джентльменів

#Тияк 

Турбота про ментальне здоровʼя – надзвичайно важлива тема, яку обговорили під час третього Саміту перших леді та джентльменів

#Тияк

Турбота про ментальне здоровʼя – надзвичайно важлива тема, яку обговорили під час третього Саміту перших леді та джентльменів, що відбувся в Києві на початку вересня.

У громадах необхідне створення базових доступних сервісів з ментального здоров’я, Для цього не потрібні великі ресурси. Ці послуги мають стати звичними для всіх жителів: від малечі до людей поважного віку.

Аби розпочати впровадження цього процесу на місцях, відбувся семінар «Всеукраїнська програма ментального здоров’я: Регіональна координація». Його провів Координаційний центр з психічного здоров’ я при Уряді.

Херсонщину на заході представила радниця начальника Херсонської ОВА, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Емма Хутковська.

Вона наголосила на важливості того, аби створена система працювала довкола людина.

“Потрібно задіяти всі наявні ресурси – а їх є достатньо, просто потрібно їх знайти, побачити та залучити. Неформальні послуги в громадах мають відігравати значну роль. Вони можуть бути створені на основі того, що вже є та працює в громаді”, – підкреслила Емма Хутковська.

Семінар відбувся у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Джерело