#тияк Якщо тривожність руйнує усталений ритм життя та негативно позначається на самопочутті – варто звернутися до лікаря

#тияк

Якщо тривожність руйнує усталений ритм життя та негативно позначається на самопочутті – варто звернутися до лікаря

#тияк

Якщо тривожність руйнує усталений ритм життя та негативно позначається на самопочутті – варто звернутися до лікаря. Розповідаємо, до якого.

☑️ До свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Лікар проведе скринінг на наявність ментальних розладів і скерує до подальших дій.

☑️ Інший шлях: знайти медзаклад, який має договір із НСЗУ за пакетом “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”.

Всі лікарі та медсестри закладів, які укладають договір на цей пакет, проходять навчальний курс з ведення та лікування пацієнтів із психічними й неврологічними розладами. Тому можуть надати першу психологічну допомогу.

Послуга є безоплатною, адже надається за Програмою медичних гарантій. Наразі 960 закладів первинної медичної допомоги мають відповідний контракт із НСЗУ. Переглянути їх можна на інтерактивній мапі на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/awX0DX7g. Аналогічні дані допоможуть знайти оператори контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Джерело