Повернення ветеранів війни та їх включення в звичне життя – важливий процес не лише для держави, а й кожного з нас.

Повернення ветеранів війни та їх включення в звичне життя - важливий процес не лише для держави, а й кожного з нас.

Повернення ветеранів війни та їх включення в звичне життя – важливий процес не лише для держави, а й кожного з нас.

Як покращити ментальне здоров’я ветеранів та ветеранок після їх повернення додому, обговорювали в Одесі представники громадських та благодійних організацій в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Ініціювали проведення стратегічної сесії регіональні координаторки з ментального здоров’я у Херсонській та Одеській областях – Емілія Хутковська та Анна Велічко.

На зустрічі обговорили план дій та комунікації між урядовими та неурядовими структурами щодо підтримки ветеранів та ветеранок й вивчення їх потреб.

На сесії були присутні батьки загиблого Захисника Остапа Макарова. Після втрати сина вони організували благодійний фонд для допомоги бійцям ЗСУ й поділилися із присутніми своїм досвідом.

Ми маємо стати підтримкою для ветеранів та ветеранок, не залишати їх наодинці з проблемами. Від цього залежить успішність адаптації. Адже з повернення додому шлях тільки починається.

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO).

#тияк

Джерело