⚡️Країни Балтії мають намір збільшити виробництво електроенергії за рахунок ММР

⚡️Країни Балтії мають намір збільшити виробництво електроенергії за рахунок ММР

Естонія заявила, що хоче в майбутньому побудувати в країні компактну, сучасну атомну електростанцію. Литва також покладає надії на атомну енергетику. Латвія визнала, що розмірковує про ядерне майбутнє.

Три країни Балтії, які не мали ядерних реакторів після закриття Ігналінської АЕС у Литві, розглядають можливість встановлення малих модульних реакторів (ММР).

Латвійські експерти стверджують, що із зростанням попиту на електроенергію в Балтійському регіоні та враховуючи те, що сонячна та вітрова енергія не завжди корисні, атомна енергетика знову стає найнадійнішим джерелом електроенергії.

Увага цих країн спрямована на ММР, оскільки вони займають невеликі площі та мають пасивні системи безпеки, які не потребують втручання людини чи зовнішніх джерел живлення.

🇪🇪 Естонія – поки що єдина країна, яка визначила потужність обговорюваної станції на рівні близько 400 МВт.

🇱🇹 Згідно з оприлюдненою Міненерго Литви Національною стратегією енергетичної незалежності країни атомні реактори мають виробляти 11,2 млрд кВт·год електроенергії.

🇱🇻 Латвія не планує відставати від своїх сусідів у ядерних амбіціях і вже визначила шість місць у державі, де потенційно може бути розміщено ядерний реактор.

Нагадаємо, Енергоатом розпочинає будівництво заводу з виробництва малих модульних реакторів (ММР) в Україні за технологією американської компанії Ноltec International.

intellinews.com/baltic-states-aim-to-go-nuclear-but-have-to-wait-321634/

#атомні_новини

ХХEA

⚡️Країни Балтії мають намір збільшити виробництво електроенергії за рахунок ММР

Джерело